Povestea noastra

Povestea Re Do Solutions începe în 2010, când un oltean (Daniel Brădeanu) și un moldovean (Șcheau Valeriu) s-au întâlnit pe băncile facultății. Pasionați de mecanică și nemulțumiți de informațiile găsite pe internet legate de pasiunea lor, aceștia au decis să se înscrie la Facultatea de Transporturi din cadrul Politehnicii București, specializarea Inginerie auto.

 

Viața și-a urmat cursul firesc, cei doi tineri pasionați de autovehicule au întâmpinat pe parcursul facultății momente grele, dar și frumoase ajungând în cele din urmă la absolvirea acesteia, reușind apoi sa se angajeze în aceeași companie și să fie chiar colegi de birou.

 

Trecerea timpului nu a însemnat și trecerea pasiunii povestea luând o formă concretă în momentul în care Daniel și-a cumpărat prima mașină: Un BMW E46 320d M Tech 2 exterior, îi plăcea la nebunie!

 

Ideea efectivă a Re Do Solutions a venit în momentul în care Daniel a auzit de celebra problemă a clapetelor swirl care afectau motoarele de la BMW de 2 litri și 3 litri, codurile M47 și M57. Pentru mai multe informații despre problema clapetelor swirl, te invităm să dai click aici.

 

Daniel s-a informat despre aceste clapete, fiind îngrijorat la modul serios și pentru al sau 320d, care era echipat cu aceleași clapete. Din păcate, informația că majoritatea posesorilor au scos aceste clapete definitiv din motor nu l-a incantat pe Daniel și nici pe Valeriu, așa că s-au gândit ca să își proiecteze singuri clapete swirl eliminând cauzele cedării lor. Nu de alta, dar gândul ca mașina lui Daniel ar funcționa fără un sistem nu a fost pe placul celor 2 tineri ingineri.

 

Cum a fost începutul proiectului Re Do Solutions?
Ca orice lucru frumos și trainic în viată, are nevoie de timp și sacrificii. Ca orice copil, are nevoie de bani și energie pentru a creste. Dar totuși, cei 2 tineri au pornit conceptul Re Do Solutions în timp ce erau și angajați. Au proiectat piesele, au comandat primul prototip de clapete swirl marca Re Do Solutions și le-au montat pe 320d.

 

Care au fost efectele noilor clapete swirl?

 

În primul rând, trebuie sa facem comparație cu clapetele originale. Ca orice motor care a fost echipat cu aceste clapete, galeria de admise era atât de murdară încât aceste clapete nici nu mai funcționau. Mai mult decât atât, aveau și riscul de a se desprinde și de a intra în galeria de admisie. Un scenariu pe care oricine dorește să-l evite, chit că vorbim despre un pasionat auto sau nu.

 

Au fost schimbate clapetele vechi cu cele noi marca Re Do Solutions, iar rezultatele au fost vizibile încă de la început. Nu este vorba că mașina a primit putere în plus, este vorba că mașina acum funcționează în parametrii din fabrică, fiind mult mai vioaie și doritoare de accelerare. Și, cel mai important, nu mai există riscul ca acestea să se desprindă și să ajungă în galeria de admisie, distrugând motorul. Cu alte cuvinte, am găsit o soluție permanentă la o problema pe care mulți au ales să o ignore.

 

Dar nu ne-am oprit aici și am decis să monitorizam mașina constant, verificând atât parametrii de funcționare, comportamentul general al mașinii cât și vizitele dese la mecanic pentru o verificare a clapetelor. După cum am menționat în articolul despre clapetele swirl, acestea nu pot fi verificate electronic, este nevoie de o verificare fizică. Si am făcut toate aceste verificări, din dragoste pentru mașini și pentru proiectul nostru.

 

Încotro pășește proiectul Re Do Solutions?

 

Am spus pășește pentru că momentan facem doar pași. Un asemenea proiect are nevoie de timp și de foarte, foarte mulți bani. Cu mari sacrificii în schimb am reușit și am lansat clapetele swirl marca Re Do Solutions, iar acum suntem gata să ajutăm cât mai multe BMW-uri cu motoare diesel M47 si M57.

Acesta este în schimb doar începutul, pentru că pasiunea noastră nu are limite, iar lumea pieselor aftermarket este mare și primitoare pentru toți pasionații auto care și-au dus visele la următorul nivel. Până atunci, te invităm cu mare drag să parcurgi galeria noastră de produse, pentru a vedea ce s-a născut din pasiunea a doi tineri ingineri care s-au întâlnit în 2010 și care acum sunt cei mai buni prieteni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *